Este sitio usa cookies. Si continúas navegando estás aceptando su utilización. Más información

El vaixell de Greenpeace Rainbow Warrior visita Barcelona per demanar un Mediterrani sense plàstics

Comunicado de prensa - junio 13, 2017
• Esmorzar de premsa el dia 17 amb la presència d'un científic del CSIC, qui explicarà la contaminació per plàstics al Mediterrani i els resultats de les investigacions

• La nit del 17 de juny tindrà lloc un concert a la coberta del vaixell de Anni B i Noni de Lori Meyers

• El vaixell arribarà al port el 16 de juny, fent l'última parada abans de salpar a Itàlia per continuar amb la campanya Menys plàstic, més Mediterrani

The Rainbow Warrior under sail off the coast of Queensland near Mackay and Hat Point Coal Terminal. The ship was on the Great Barrier Reef as UNESCO passed a decision to keep the Reef on a watching brief due to the impacts of industrialisation, agricultural run off and climate change. The tour also coincided with the 30th anniversary of the bombing of the Rainbow Warrior by the French government on the 10th of July 1985.

El vaixell més emblemàtic de Greenpeace, el Rainbow Warrior, arribarà la tarda del divendres 16 a Barcelona dins la campanya internacional Menys plàstic, més Mediterrani. Al dia següent, l'organització durà a terme un esmorzar de premsa a bord per informar de la campanya i mostrar els resultats de les investigacions realitzades durant la navegació.

El buc, provinent de València i Palma, romandrà al port de Barcelona des del 16 per la tarda fins al 18 per la nit. Durant la seva estada, les persones que ho desitgin podran visitar el vaixell (dins l'horari fixat) en una visita guiada.

La nit del dissabte 17 de juny a les 21:30, tindrà lloc a la coberta el concert de Anni B Sweet i de Noni de Lori Meyers.

Campanya menys plàstic, més Mediterrani 
El Rainbow Warrior va començar la seva marxa en aigües mediterrànies el 8 de juny, dia dels Oceans, amb la presentació de l'informe Un Mediterrani ple de plàstic. Estudi sobre la contaminació per plàstics, impactes i solucions, elaborat per la unitat científica de Greenpeace. L'informe constata el greu problema de contaminació plàstica que pateix aquesta mar, la densitat de plàstics de la qual és igual a la que trobem a les denominades “sopes de plàstics” del Pacífic, amb una mitjana d'una peça de plàstic cada 4 m2.

BARCELONA (les activitats poden sofrir canvis d'hora o lloc)

Entrada al port: divendres 16 per la tarda (16:00, aprox. hora per confirmar).

Esmorzar de premsa: dissabte 17 a les 10:30 

CONCERT ANNI B I NONI (LORI MEYERS) : dissabte 17 a les 21:30 

Jornades de portes obertes: 
Dissabte 17 de 10:00 a 13:00 i de 16:00 a 19:00 
Diumenge 18 de 10:00 a 13:00 i de 16:00 a 19:00