Este sitio usa cookies. Si continúas navegando estás aceptando su utilización. Más información

Quienes són les veritables conseqüències de L'energia nuclear?

Comunicado de prensa - febrero 13, 2006
Trobada formativa sobre els aspectes amagats d’aquesta energia. De 10 del matí a 2/4 de 9 del vespre Barcelona: Dissabte 18 de febrer, a la Casa Elizalde, c/València, 302. Tarragona: Dissabte 4 de març, a la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV, Avda. de Catalunya, 35.

Activistas de Greenpeace "cierran" la nuclear de Vendellós-2 para recordar a Zapatero su compromiso de abandonar la energía nuclear. En la imagen activistas dentro de la central de Vandellós-2.

Benvolguda sòcia, benvolgut soci,

El pròxim 26 d'abril es compliran 20 anys de l'accident més greu de la història de la indústria nuclear: el de Txernòbil; que va alliberar a l'atmosfera una radioactivitat equivalent a 200 bombes com la d'Hiroshima i Nagasaki juntes, que va afectar a més de 7 milions de persones, que ha provocat fins al moment més de 165.000 víctimes mortals, i que obliga a 1,8 milions de persones a viure en zones fortament contaminades. Un preu altíssim per l'electricitat que la central va produir durant els seus dos anys i mig de vida, i un accident que va demostrar la potencialitat catastròfica d'aquesta energia.

Vint anys més tard és més necessari que mai mantenir viva la memòria de Txernòbil. Vivim temps de crisi energètica, en els quals el canvi climàtic amenaça greument el medi ambient, i el petroli barat i abundant ha iniciat ja el seu camí cap a l'extinció. La indústria nuclear inverteix tots els seus esforços i diners en presentar-se davant la societat com l'única opció que permetrà evitar el canvi climàtic i, simultàniament subministrar a les nostres societats energia segura, neta i barata en un futur a mitjà termini. El seu objectiu: que el govern de José Luis Rodríguez Zapatero allargui la vida de les centrals del parc nuclear espanyol.

Per contrarrestar els arguments de la indústria nuclear i formar ciutadans i activistes sobre els seus perills i trampes, Greenpeace, Ecologistes en Acció de Catalunya, Eurosolar i la resta d'organitzacions que donem suport al Manifest Nuclear? Tancament, Gràcies!(HACER LINK) hem organitzat unes jornades informatives i divulgatives que tindran lloc en dissabte, el 18 de febrer a Barcelona i el 4 de març a Tarragona.

Per tal de rebatre les falsedats de la indústria; reafirmar un debat nuclear informat; promoure les energies renovables; recordar quin model energètic volem, i quin no estem disposats a perllongar; aconseguir un tancament ordenat però urgent de les centrals nuclears; i d'exercir un activisme informat...

Et convidem a participar en les jornades. Per inscriure't, fes clic a Barcelona o Tarragona

Greenpeace

Per una Nova Cultura de l'Energia: Nuclear? Tancament, Gràcies


¿Cuáles son las verdaderas consecuencias de la energía nuclear?

Encuentro formativo sobre los aspectos escondidos de esta energía.

De 10 de la mañana a 8,30 de la tarde

Barcelona: Sábado 18 de febrero, en la Casa Elizalde, c/València, 302.

Tarragona: Sábado 4 de marzo, en la Facultad de Ciencies Jurídicas de la URV, Avda. de Catalunya, 35.

Querid@ soci@,

El próximo 26 de abril se cumplirán 20 años del accidente más grave de la historia de la industria nuclear: el de Chernóbil; que liberó a la atmósfera una radiactividad equivalente a 200 bombas como la de Hiroshima y Nagasaki juntas, afectó además de 7 millones de personas, ha provocado hasta el momento más de 165.000 víctimas mortales, y obliga a 1,8 millones de personas a vivir en zonas fuertemente contaminadas. Un precio altísimo por la electricidad que la central produjo durante sus dos años y medio de vida, y un accidente que demostró la potencialidad catastrófica de esta energía.

Veinte años más tarde es más necesario que nunca mantener viva la memoria de Chernóbil. Vivimos tiempos de crisis energética, en los cuales el cambio climático amenaza gravemente el medio ambiente, y el petróleo barato y abundante ha iniciado ya su camino hacia la extinción. La industria nuclear invierte todos sus esfuerzos y dinero en presentarse ante la sociedad como la única opción que permitirá evitar el cambio climático y, simultáneamente suministrar a nuestras sociedades de energía segura, limpia y barata en un futuro a medio plazo. Su  objetivo: que el gobierno de José Luís Rodríguez Zapatero alargue la vida de las centrales del parque nuclear español.

Para contrarrestar los argumentos de la industria nuclear y formar ciudadanos y activistas sobre sus peligros y trampas, Greenpeace, Ecologistas en Acción de Catalunya, Eurosolar y el resto de organizaciones que apoyamos al Manifiesto ¿Nuclear? ¡Cierre, Gracias! (HACER LINK)  hemos organizado unas jornadas informativas y divulgativas que tendrán lugar en sábado, el 18 de febrero en Barcelona y el 4 de marzo en Tarragona.

Para rebatir las falsedades de la industria; reafirmar un debate nuclear informado; promover las energías renovables; recordar qué modelo energético queremos, y cuál no estamos dispuestos a prolongar; conseguir un cierre ordenado pero urgente de las centrales nucleares, y para ejercer un activismo informado...

Te invitamos a participar en las jornadas. Para inscribirte, clica en Barcelona o en Tarragona 

Greenpeace

Para una nueva cultura de la energía: ¿Nuclear? ¡Cierre, gracias!